Advocaat en Pot maakten fout bij Sparta: 'Ik hoop dat ze ervan geleerd hebben'

Advocaat en Pot maakten fout bij Sparta: 'Ik hoop dat ze ervan geleerd hebben'

Gepubliceerd: woensdag 30 oktober 2019 om 17:14wo 30-10-2019 om 17:14

Laatste update: woensdag 30 oktober 2019 om 19:14wo 30-10-2019 om 19:14

Dick Advocaat degradeerde anderhalf seizoen geleden met Sparta Rotterdam uit de Eredivisie. De coach wordt de laatste dagen hevig gelinkt aan Feyenoord en lijkt samen met zijn vaste assistent Cor Pot het seizoen af te maken in De Kuip.

Thomas Verhaar speelde op Het Kasteel onder toenmalig trainer Advocaat. "Dick Advocaat staat erom bekend dat hij de boel goed op scherp kan zetten. Bij Sparta vlogen de vonken er de eerste weken letterlijk vanaf, alleen ging er toen iets mis dat de hiërarchie in het team niet hersteld werd. Ik hoop dat ze dat nu wel voor elkaar krijgen. Ik hoop dat ze ervan geleerd hebben bij Sparta. Ik denk het wel", begint hij tegen RTV Rijnmond.

Ook Sander Fischer laat weten dat de coach meteen indruk maakte toen hij voor het eerst voor de groep stond bij Sparta. "Hij zei dat hij niet echt te spreken was over de kwaliteiten toen. Bij ons was Fred Grim meer de veldtrainer. En Cor is meer van de arm om de schouder."

Naast Advocaat en Pot lijkt ook John de Wolf als assistent te gaan fungeren bij Feyenoord. Ahmad Mendes Moreira speelde in de topklasse onder De Wolf bij Excelsior Maassluis. "Hij was direct en hard. Dat vonden wij als spelers fijn. Spelers houden ervan dat iemand recht voor zijn raap is en er niet omheen draait. Ik denk dat het een goede keuze van Feyenoord is. Het is niet best gelopen. Misschien komt er nieuw elan in de club en dat ze zo de weg omhoog weer kunnen vinden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Advocaat de juiste man?

Ja
71%
Nee
29%
(7628 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws