Conte bezorgd bij Inter: 'Iedere coach zou zich zorgen maken in mijn positie'

Conte bezorgd bij Inter: 'Iedere coach zou zich zorgen maken in mijn positie'

30-10-2019 17:39
15

Inter-coach Antonio Conte is bezorgd over de fitheid van zijn spelers. Volgens de coach is het speelschema van de ploeg veel te vol en dat heeft zijn invloed op het spel van zijn team.

Inter staat na tien gespeelde wedstrijden aan kop in de Serie A, maar volgens Conte is een terugslag niet te vermijden. "We laten de motor op volle toeren draaien en dat kan niet lang meer zo doorgaan", begint de coach tegen Sky Sports Italia. "Het zijn steeds dezelfde spelers die het moeten doen, ze worstelden vandaag gigantisch. Het was de vierde wedstrijd in negen dagen met dezelfde spelers. Dan is iedere uitslag acceptabel."

De ploeg uit Milaan heeft echter wel de financiële middelen om zich te versterken in de winterse transferperiode, dus Conte hoopt het tot aan die tijd vol te houden met zijn team. "Ik sta nu vier maanden op 'Planeet Inter' en ik begin bepaalde dingen te begrijpen die ik in juni nog niet begreep. Toen wist ik nog niet welke kwaliteiten je gaat ontdekken bij spelers. Het is theorie, totdat je het met eigen ogen ziet."

Voorhoede
De meest problematische linie voor de coach is de voorhoede. Met Lautaro Martínez en Romelu Lukaku heeft Conte daar twee serieuze opties. "Ze hebben zo'n beetje elke wedstrijd gespeeld dit seizoen. Er is een serieus risico dat Romelu en Lautaro geblesseerd raken wanneer ze geen rust gaan krijgen. Dan hebben we pas echt een probleem, iedere coach zou zich zorgen maken in mijn situatie."