Emotionele avond in Rijssen: 'Ik wist niet of het ooit nog goed zou komen'

Emotionele avond in Rijssen: 'Ik wist niet of het ooit nog goed zou komen'

01-11-2019 07:47 Laatste update: 11:58
29

Donderdagavond beleefde Simon Makienok van FC Utrecht een emotioneel moment op bezoek bij de amateurs van Excelsior'31. De lange spits keerde terug bij de Domstedelingen na ellenlang blessureleed en bekroonde zijn comeback met een doelpunt.

Een paar minuten voor tijd kreeg Makienok de gelegenheid om te scoren van collega-spits Issah Abass. De Deen rondde door de benen van de Excelsior-keeper af: 1-4. Een opluchting voor de targetman, die vreesde voor zijn carrière. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nooit heb gedacht: komt dit nog wel goed?", zegt hij tegenover het AD. "Word ik ooit weer mezelf? Dit was een zware periode in mijn leven, niet eens alleen in mijn voetballeven."

De knie van Makienok speelde hem bijna twee jaar lang parten, waardoor hij nog bijna geen speelminuten maakte voor de Domstedelingen. "Eindelijk voelt het weer als mijn eigen knie, mijn eigen lichaam zoals het was. Dat is het grootste verschil met vorig jaar toen ik alweer even bij de selectie zat."

"Het heeft alles bij elkaar zo lang geduurd. Het is moeilijk geweest in veel situaties, veel periodes. Maar juist daardoor kijk je nog meer uit naar het moment dat je er weer bent. Fans, teamgenoten, iedereen steunde me. Ze wachtten allemaal tot ik er weer zou zijn. Dat motiveerde me. Dat hield het leuk. En ja, ik heb altijd geloofd dat ik terug kon komen."