'Hij deed alsof hij alles kon bepalen, maar hij was alleen adviseur van Jordania'

'Hij deed alsof hij alles kon bepalen, maar hij was alleen adviseur van Jordania'

01-11-2019 09:10
40

Wil Boessen kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode als trainer bij FC Den Bosch. Tijdens zijn laatste jaar in Stadion de Vliert was Kakhi Jordania geldschieter bij de club en daar heeft Boessen wel het één en ander van gemerkt.

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie werd Boessen ontslagen, ondanks dat hij een periodetitel had behaald met de Bosschenaren. "Belachelijk", zegt de huidige trainer van Helmond Sport duidelijk tegen het Brabants Dagblad. "Dat was echt de meest belachelijke zet die de club toen kon doen. Mijn relatie met de spelersgroep was goed, net als met de rest van de technische staf. Het kwam voor mij als een donderslag bij heldere hemel."

Na een 2-0 nederlaag bij Cambuur was het gedaan voor Boessen, die verwachtte een nieuw contract te krijgen in Den Bosch. "Mijn zaakwaarnemer was op dat moment met de club in gesprek. Ik werd erbij geroepen en dacht: die komen er niet uit of het een contract voor een of twee jaar wordt. Maar in plaats daarvan kon ik meteen gaan."

Dat alles is te danken aan de wijze van besturen bij Den Bosch, waar de oefenmeester geen goed gevoel bij kreeg. "Ik kreeg plotseling Anton Evmenov in mijn nek als technische man. Hij gedroeg zich alsof hij technisch directeur was, maar hij was alleen maar adviseur van Kakhi. Toch wilde hij alles bepalen."

"Hij schermde altijd met opdrachten van Kakhi hier en Kakhi daar. Ik liet hem doen, maar heb het nooit toegestaan dat hij zich met de opstelling bemoeide. En op dezelfde manier maakte financieel adviseur Nikita Matveev directeur Paul van der Kraan het leven zuur. Voor niemand was het meer duidelijk wie nu de baas was bij de club."