Overmars: 'Dagelijks trainen en wedstrijden bij Jong Ajax, daar word je beter van'

Overmars: 'Dagelijks trainen en wedstrijden bij Jong Ajax, daar word je beter van'

01-11-2019 09:31
80

Marc Overmars geeft aan dat het scouten van talenten op Nederlandse bodem nog altijd de belangrijkste pijler onder het transferbeleid van Ajax is. De directeur voetbalzaken vertelt hoe de Amsterdammers proberen om de Nederlandse talenten klaar te stomen voor het grote werk.

De transfers van Kik Pierie en Kjell Scherpen deze zomer zijn voorbeelden van hoe Ajax in eigen land probeert te scouten. "Scouten en opleiden van Nederlandse talenten is en blijft nummer één voor ons", zegt Overmars tegenover het Algemeen Dagblad. "Voor dit soort spelers is Ajax een stap hoger."

Om te wennen in Amsterdam zijn wedstrijden bij Jong Ajax noodzakelijk, ook wanneer spelers zoals Scherpen en Pierie al meerdere Eredivisiewedstrijden achter hun naam hebben staan. "Er zijn er maar weinig die bij het eerste komen en er op jonge leeftijd meteen staan", legt de directeur voetbalzaken van de Amsterdammers uit.

"Maar dagelijks trainen met het eerste elftal en je wedstrijden spelen in de eerste divisie bij Jong Ajax, daar word je beter van", gaat hij verder. "Wij hebben vertrouwen in deze spelers en hebben hoge verwachtingen van hen."