Berghuis neemt verantwoordelijkheid: 'Kan die supporters geen ongelijk geven'

Berghuis neemt verantwoordelijkheid: 'Kan die supporters geen ongelijk geven'

02-11-2019 07:01
27

Steven Berghuis neemt zich het ontslag van Jaap Stam bij Feyenoord kwalijk en de aanvaller legt de schuld niet bij de coach maar bij de spelers. Na de met 4-0 verloren Klassieker ging hij het gesprek aan met de boze Feyenoord-supporters.

"Wij moeten leveren bij Feyenoord en dat is niet gebeurd. Dat neem ik mezelf kwalijk. (...) Ik geloofde in de manier waarop Stam wilde spelen en in zijn trainingen. Maar het kwam er gewoon niet uit. Sommige fouten die we hebben gemaakt, daar viel niet tegenop te coachen. Als de trainer de tijd had gekregen en zelf ook had genomen, had er wel uit kunnen komen wat hij wilde, denk ik", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Na afloop van de met 4-0 verloren Klassieker bij Ajax werd de bus van de Rotterdammers opgewacht door de supporters. Berghuis nam samen met Leroy Fer zijn verantwoordelijkheid en sprak de supporters toe. "Maar als je halverwege met 4-0 achter staat tegen Ajax, weet je wat je te wachten staat. Het was pijnlijk."

"Ik ben hier al wat langer, dan voel je je wat meer geroepen om dit te doen. En je kunt tenslotte niet allemaal praten. Ik heb het niet als vervelend ervaren, ik begrijp het zelfs wel. Ik kan die supporters geen ongelijk geven. Aanvankelijk wordt er van alles naar je hoofd geslingerd en dat accepteer je. Daarna was het een oké-gesprek, vond ik. Ik heb me nooit bedreigd gevoeld of zo. Totaal niet zelfs", aldus de aanvaller over het gesprek met de fans.