'Ik besloot toch op Onana te vertrouwen, zoals Frank de Boer mij ooit leerde'

'Ik besloot toch op Onana te vertrouwen, zoals Frank de Boer mij ooit leerde'

02-11-2019 12:25
54

Joël Veltman wist heel goed wat hij deed toen hij Gustavo Hamer vrije doorgang gaf richting André Onana. Als de verdediger van Ajax een sliding had ingezet, moest hij er waarschijnlijk met rood vanaf. Hamer fabriceerde echter wel de 1-3, maar Veltman wilde graag door met elf man.

"Zeker. Die bal, alsof het ijs was letterlijk. Die gleed gewoon door. Ik wilde eigenlijk een sliding inzetten, maar besloot toch op de keeper te vertrouwen, zoals Frank de Boer mij dat ooit leerde", vertelt Veltman na afloop van PEC Zwolle - Ajax aan Ajax Life. "Gezien de tussenstand op dat moment wil je geen rood riskeren en door met elf man."

Ajax zocht de kleedkamer op met een 1-3 voorsprong. "In de rust waarschuwden we elkaar ook in de kleedkamer voor de eerste vijftien minuten. Je weet dat ze vol gaan komen. Ze gaan dan nog meer de druk opvoeren naar de keeper, wat ze de eerste helft zeker niet deden, want ze waren kansloos."

Het werd nog even heel spannend in Zwolle. "Door wat slechte momenten bij ons, draaide het om en roken ze bloed. Eigenlijk ben je heer en meester en wordt het alsnog billenknijpen..."