Oranje-talent Braaf: 'PSV heeft mij niet goed behandeld, ik was er klaar mee'

Oranje-talent Braaf: 'PSV heeft mij niet goed behandeld, ik was er klaar mee'

Gepubliceerd: zaterdag 2 november 2019 om 14:12za 02-11-2019 om 14:12

Jayden Braaf is momenteel het Oranje actief op het jeugd-WK in Brazilië, maar timmert in het dagelijks leven aan de weg bij Manchester City. De zeventienjarige Amsterdammer heeft het uitstekend naar zijn zin bij The Citizens, die hem vorig jaar overnamen van PSV.

Braaf speelde sinds 2014 in Eindhoven, maar het huwelijk met PSV kwam op een vervelende manier ten einde. "Ze hebben mij niet goed behandeld. Ik was met andere clubs aan het praten, waarop zij dachten dat ik weg wilde gaan", vertelt hij aan de NOS. "Vanaf dat moment zetten ze mij op de bank en later mocht ik ook niet naar een jeugdtoernooi met het Nederlands elftal. Toen was ik er klaar mee."

Ajax leek de buitenspeler toen weer in de armen te sluiten. "Er was miscommunicatie over in welk team ik zou gaan spelen. Ik wilde in hogere elftallen spelen, omdat ik denk dat dat beter is voor mijn ontwikkeling, maar Ajax wilde mij bij mijn leeftijdsgenoten zetten."

Manchester City hapte vervolgens toe: Braaf rammelt inmiddels aan de poorten van het eerste elftal. "Twee keer per week train ik met het eerste elftal mee. Dan roept Pep Guardiola mij na de training bij zich", aldus de jeugdinternational van Oranje. "Meestal zit ik bij De Bruyne, omdat hij ook Nederlands praat. Hij helpt mij, het meeste van alle boys. Ik geef je altijd de bal, bij elke partij, zei hij in het begin. Hij gaf me vertrouwen, het warme gevoel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws