Van Basten tipt Ziyech: 'Dat zullen geen clubs zijn die hij interessant vindt'

Van Basten tipt Ziyech: 'Dat zullen geen clubs zijn die hij interessant vindt'

02-11-2019 18:39
58

Mario Been stelt dat Hakim Ziyech niets meer te leren heeft in de Eredivisie. De spelmaker van Ajax, vrijdagavond weer uitblinker bij de Amsterdammers tijdens de 4-2 zege op PEC Zwolle, moet volgens de analist toch overwegen om een stap naar het buitenland te maken.

De Marokkaanse stilist van Ajax wordt al tijden in verband gebracht met een buitenlandse transfer, maar staat nog steeds in Amsterdam onder contract. "In de Nederlandse competitie leert hij niks meer en hij is verreweg de beste speler die we hier hebben", zegt Been in De Eretribune op FOX Sports. "Waar kan deze jongen dan eindigen?"

Clubs als AS Roma en Sevilla kregen nul op rekest van Ziyech, die Ajax alleen wil verlaten voor een Europese topclub. "Sportief gezien zal hij die stap toch nog wel willen maken", denkt Been. "Misschien in Engeland, bij Manchester United of Tottenham Hotspur?"

Marco van Basten, ook als analist aanwezig in de FOX-studio, denkt dat het sportieve plaatje geen grote rol speelt. "Het gaat toch om geld? Dan hangt het er van af wat hij wilt. De clubs die jij nu noemt zullen clubs zijn die hij niet interessant vindt."