Advocaat stapt van gewoonte voorgangers af: 'Ik zei dat Jörgensen moest spelen'

Advocaat stapt van gewoonte voorgangers af: 'Ik zei dat Jörgensen moest spelen'

03-11-2019 16:49
24

Dick Advocaat twijfelde geen moment om Nicolai Jörgensen op te stellen tegen VVV-Venlo. De Deense spits van Feyenoord heeft een hekel aan kunstgras en werd om die reden wel eens buiten de basis gelaten.

"Wat ik tegen Jörgensen heb gezegd? Dat hij moest spelen. Je moet niet in discussie gaan. Hij wilde graag", zegt Advocaat tegen FOX Sports. "Het is voor hem een heel belangrijke periode. Ik zag het van de week al op de training. Hij was overijverig en ik vond hem vandaag ook heel nuttig voor het elftal. Daar ben ik hartstikke blij mee."

De voorgangers van Advocaat spaarden Jörgensen regelmatig bij wedstrijden op kunstgras. Zo kwam hij niet in actie tegen Young Boys in de Europa League. "Wat dat betreft ben ik anders. Ik heb gezegd dat we hem niet gingen sparen, omdat de tegenstander ook zijn naam wilde zien."

"Het is toch een internationale spits. Als hij er niet bij is krijg je een totaal ander elftal. Daar was hij het helemaal mee eens. Hij heeft het goed opgepakt. Ik zei dat hij moest spelen zolang het ging. Anders zouden we hem eruit halen, maar hij moest wel spelen."