AZ tempert verwachtingen: 'Niet gaan zeggen dat we dé uitdager van Ajax zijn'

AZ tempert verwachtingen: 'Niet gaan zeggen dat we dé uitdager van Ajax zijn'

Gepubliceerd: maandag 4 november 2019 om 08:40ma 04-11-2019 om 08:40

Laatste update: maandag 4 november 2019 om 10:13ma 04-11-2019 om 10:13

Calvin Stengs laat dit seizoen zien waarom hij al bij bondscoach Ronald Koeman op de radar staat. De AZ-speler zette tegen FC Twente Myron Boadu weer eens vrij voor de keeper met een sublieme steekpass.

"Ik vond mezelf niet supergoed spelen. Gewoon prima", laat een zelfbewuste Stengs aan het Algemeen Dagblad weten. "Het zijn mooie weken. Maar ik vind het niet moeilijk om mijn kop erbij te houden. Misschien heeft mijn omgeving daar meer last van. Dat ze meer van je verwachten. Iedereen begint er natuurlijk over tegen me. En ook iedereen is blij voor me." Het duurde even voordat Stengs weer op zijn oude niveau zat na zijn blessure. "Het heeft even geduurd voordat ik me weer helemaal vrij voelde in mijn hoofd. Dat ik nu in de voorselectie zit, is een bevestiging dat het goed gaat."

Stengs en AZ staan op het moment tweede achter Ajax, maar de aanvaller tempert de verwachtingen. "We moeten niet ineens gaan zeggen dat we dé uitdager van Ajax zijn. We staan op de tweede plek en dat moeten we vasthouden. Ik denk dat we wel wisten dat dit in onze mars zat. Alles valt goed, dan heb je het gevoel dat je heel sterk bent."

Astana
Donderdag neemt AZ het in Kazachstan op tegen FC Astana. Stengs ziet op tegen de reis naar Oost-Europa. "Ik ben niet zo'n fan van vliegen", laat hij weten. "Maar met de jongens is het ook wel gezellig. We gaan een beetje ouderwets kaarten, denk ik." Tijdens de lange reis kan hij ook vast dromen over een EK met Oranje. "Als je bij de voorselectie zit, mag je daar zeker over dromen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws