Jonk haalt zijn gram op De Toekomst en vertrekt met zege naar Volendam

04-11-2019 21:54
22

FC Volendam heeft de streekderby bij Jong Ajax winnend afgesloten. Het Andere Oranje, getraind door Wim Jonk, won op sportpark De Toekomst met 2-1 van de Amsterdamse beloften en staat nu twaalfde op de ranglijst.

Jong Ajax – FC Volendam 1-3
De mannen van Wim Jonk, die sinds zijn veelbesproken vertrek bij Ajax voor het eerst weer terug was op De Toekomst, maakten in de tweede helft het verschil. Nick Doodeman en Marco Tol klopten keeper Dominik Kotarski, die er bij beide doelpunten niet goed uitzag. Een kwartier voor tijd scoorde Ryan Gravenberch tegen namens de Amsterdamse jeugd, maar in blessuretijd besliste Franco Antonucci met Volendams derde treffer het duel.

Jong PSV – Roda JC 1-1
Het duel tussen Roda JC en Jong PSV in Eindhoven verdiende geen winnaar en kreeg dat uiteindelijk ook niet. In de eerste helft waren de Limburgers de bovenliggende partij en scoorden ze via Ike Ugbo, maar na rust waren de Eindhovense talenten beter. Zij kwamen dan ook op gelijke hoogte via Cyril Ngonge. De Koempelclub staat nu dertiende, terwijl Jong PSV de achttiende stek bezet houdt.