'Dramatisch' veld bij Heracles: 'Lijkt net plastic en dat voelt bij ons niet goed'

'Dramatisch' veld bij Heracles: 'Lijkt net plastic en dat voelt bij ons niet goed'

04-11-2019 23:28
87

Bij Heracles Almelo denken ze aan vervanging van het kunstgrasveld, maar dat betekent niet dat er natuurgras komt in het Erve Asito. Rob Toussaint, algemeen directeur van de club, wil een kunstgrasveld 3.0 aanleggen.

Het veld dat op dit moment in het stadion van Heracles ligt ziet er niet al te best uit, weet ook Toussaint. "Ons huidige veld ziet er op tv dramatisch uit", zegt hij op een ondernemersavond in Almelo, opgetekend door Tubantia. "Het lijkt net plastic en dat voelt bij ons ook niet goed."

De vraag rijst waarom Heracles niet op een natuurgrasmat overstapt, zeker omdat veel andere clubs dat wel doen. "Er komt inderdaad wel heel veel weerstand tegen kunstgras", zegt Toussaint daarover. "En wij moeten ervoor waken dat we als club niet geïsoleerd komen te staan in het voetballandschap. We moeten onze ogen niet sluiten voor de realiteit en willen als club altijd doorontwikkelen."

Dat betekent niet dat de club uit Almelo het kunstgras vaarwel zegt. De kostenpost zou te groot zijn voor Heracles, dat naast een speelveld in het stadion ook twee natuurgrasvelden en een kunstgrasveld op een trainingscomplex moet aanleggen. "En nu hebben we maar één veld nodig waarop we spelen en trainen", legt de algemeen directeur uit. "Een ideale situatie."