Cziommer: 'Het is opvallend dat Ajax zich daar niet versterkt heeft'

Cziommer: 'Het is opvallend dat Ajax zich daar niet versterkt heeft'

06-11-2019 12:21
75

Het is opvallend dat Lisandro Martínez en Edson Álvarez op het middenveld spelen bij Ajax, terwijl ze zijn aangetrokken als centrale verdediger, zegt oud-voetballer Simon Cziommer. Cziommer (39) laat zich bij Voetbalpraat op FOX Sports uit over het Ajax van trainer Erik ten Hag.

"Het meest opvallende is dat ze twee centrale verdedigers hebben aangetrokken die nu op het middenveld spelen", zegt Cziommer. "Achterin staan nu twee oudgedienden (Veltman en Blind, red.). Blind begon op het middenveld, maar staat nu centraal achterin."

"Het is wel opvallend dat ze zich daar niet versterkt hebben. Je gaat met de spelers door die je al had en de spelers die gehaald zijn spelen op het middenveld. Ze hebben zichzelf nog niet gevonden, maar dat hadden ze vorig seizoen voor de winterstop ook niet."

"Ajax begon pas na de winterstop op gang te komen", voegt Hedwiges Maduro toe. "Sinds Real Madrid kregen ze die boost. De eerste wedstrijd verloren ze, maar uit wonnen ze met 1-4. Toen dachten ze ineens: hey, we zijn door en kunnen verder bouwen."

Cziommer ziet waar de zwaktes van Ajax liggen. "Het is natuurlijk wel klagen op hoog niveau, want in de Eredivisie staan ze dik aan kop en in de Champions League doen ze het ook fantastisch. Als je onder de druk van Ajax uit kunt spelen en richting de laatste linie kunt, dan komen ze in de problemen."