'Van Bommel zoekt naar houvast en laat Baumgartl op de bank tegen LASK Linz'

'Van Bommel zoekt naar houvast en laat Baumgartl op de bank tegen LASK Linz'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 06:48do 07-11-2019 om 06:48

Timo Baumgartl lijkt het slachtoffer te worden van de terugkeer van Nick Viergever bij PSV. Trainer Mark van Bommel lijkt tegen LASK Linz te kiezen voor het centrale duo van vorig jaar, Viergever en Daniel Schwaab.

Zo meldt De Telegraaf donderdagochtend. Baumgartl werd afgelopen zomer voor maar liefst tien miljoen euro overgenomen van Stuttgart, maar de afgelopen weken maakte de Duitser dat prijskaartje niet waar. Hij maakte een fout bij de 1-0 van FC Utrecht en ook tegen AZ en Sparta zag Baumgartl er bij vlagen niet al te best uit.

Baumgartl is voor het eerst actief in het buitenland en heeft bij PSV natuurlijk te maken met de druk van het spelen om het kampioenschap. Daarom lijkt Van Bommel hem tegen LASK Linz buiten de basis te houden, als een soort korte rustperiode. Schwaab en Viergever speelden vorig seizoen bijna alle wedstrijden naast elkaar in het centrum van de verdediging en kregen met 26 tegentreffers de minste doelpunten van alle Eredivisie-clubs tegen.

PSV kan in Oostenrijk met het oog op de wedstrijd tegen Sporting Portugal goede zaken doen mits het weet te winnen. Hierdoor zou de formatie van Van Bommel het gat met LASK uitbreiden naar drie punten. De Eindhovenaren moeten het donderdagavond nog wel doen zonder Donyell Malen, Steven Bergwijn en Jorrit Hendrix. Zij kampen alle drie met blessures.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws