Toornstra richt blik op Young Boys: 'Dat heb ik toen in alle emotie gezegd'

Toornstra richt blik op Young Boys: 'Dat heb ik toen in alle emotie gezegd'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 08:30do 07-11-2019 om 08:30

Jens Toornstra leeft vol vertrouwen toe naar de wedstrijd tegen Young Boys van donderdagavond, waarin de Rotterdammers de poule weer volledig open kunnen breken. Bij winst verdubbelt Feyenoord het puntentotaal van drie naar zes.

Toornstra merkt dat de nieuwe trainer Dick Advocaat en Jaap Stam van elkaar verschillen. "Er wordt iets anders gevraagd van ons als spelers. Hij heeft een andere visie op het spel, hij eist dat we compacter blijven als team in het veld. We zijn veel met elkaar bezig. Zonder groots te spelen wonnen we met 3-0 bij VVV-Venlo en dat is prima. Maar we zijn er nog lang niet", aldus de middenvelder tegen De Telegraaf.

In de eerste wedstrijd tegen Young Boys verloor een zeer matig Feyenoord met 2-0 en speelde het team volgens Toornstra zonder vertrouwen. "Dat heb ik toen ook in de emotie gezegd. Er is wel een verbetering gekomen, maar aanvallend moet het nog beter, we moeten ook veel meer kansen gaan creëren."

Spelopvatting
"Wij hebben daar de doelpunten cadeau gedaan. Young Boys heeft een heel andere spelopvatting. Na die gekregen treffers zakte die ploeg lekker in en het was niet duidelijk dat zij een beter team hadden. Hier in De Kuip zal het een heel andere wedstrijd zijn. We spelen thuis en we hebben het zelf in de hand of we onze supporters achter ons krijgen. Daarvoor moet dit Feyenoord aan de bal zelf goed zijn", sluit Toornstra af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws