Boadu: 'Probeer het Koeman zo lastig mogelijk te maken, deze keer niet gelukt'

Boadu: 'Probeer het Koeman zo lastig mogelijk te maken, deze keer niet gelukt'

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 19:54do 07-11-2019 om 19:54

Myron Boadu was donderdag opnieuw belangrijk voor AZ met twee treffers in het Europa League-duel met FC Astana (0-5). Dat hadden er nog minimaal twee meer moeten zijn, stelt de spits zelfkritisch.

"Het gaat goed. Ik maak veel goals en gaf ook weer een assist. Mijn teamgenoten brengen mij in de positie, ik moet er gewoon 'zijn'. Ik had er vandaag twee extra kunnen scoren. Dat is jammer, maar we gaan weer door", vertelt Boadu aan FOX Sports.

De jonge spits probeerde onder meer een keer Calvin Stengs in stelling te brengen, waar zelf afronden een betere optie leek. Probeert hij zijn AZ-ploeggenoot en goede vriend aan een plekje in het Nederlands elftal te helpen? "Je hebt me helemaal door", grapt hij. "Ik wil dat Cal erbij zit. Dat hoop ik. Hij laat het zien." Bondscoach Ronald Koeman maakt vrijdag de definitieve selectie bekend.

Boadu lijkt weinig hoop te hoeven koesteren, al zijn Memphis Depay en Donyell Malen er vermoedelijk niet bij. De AZ'er ontbrak namelijk in de voorselectie. "Of ik er bij moet, is niet aan mij. Dat is aan Koeman. Ik probeer het hem zo lastig mogelijk te maken. Deze keer is dat niet gelukt, dus meld ik mij bij Jong Oranje. Natuurlijk wil je laten zien hoe goed je bent en wil je je met de besten meten."

Boadu is pas achttien jaar. Zijn tijd komt nog wel, klinkt het vaak. "Of ik te jong ben? Ik voel mij goed. Ik moet nog harder werken, dan komt het moment wel."

Poll

Moet Koeman Boadu snel oproepen voor Oranje?

(2738 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws