Europees Feyenoord-debuut eindigt in anticlimax voor Advocaat na pechmomentje Ié

Europees Feyenoord-debuut eindigt in anticlimax voor Advocaat na pechmomentje Ié

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 22:51do 07-11-2019 om 22:51

Feyenoord heeft zijn eerste Europa League-wedstrijd onder Dick Advocaat in mineur afgesloten. De Rotterdammers koesterden lange tijd een 1-0 voorsprong tegen de koploper van Poule G, maar in de slotfase ging het helemaal mis voor de stadionclub.

De Kleine Generaal zorgde niet voor verrassingen in zijn basisopstelling. Na de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo moest alleen de geschorste Leroy Fer vervangen worden: Renato Tapia nam zijn plek op het middenveld over. De wedstrijd verliep aanvankelijk voorspoedig voor Feyenoord, dat al vroeg op voorsprong kwam. Ridgeciano Haps ging op avontuur, versierde een strafschop en Steven Berghuis schoot onberispelijk raak vanaf de stip: 1-0.

Verder gebeurde er niet veel voor rust, afgezien van een kans voor Roger Assalé. In de tweede helft kreeg Feyenoord het echter moeilijker en moeilijker. Edgar Ié raakte de bovenkant van zijn eigen lat en Assalé miste een tweede grote kans. Nadat zowel Moumi Ngamaleu en Jan-Arie van der Heijden beiden aan een tweede gele kaart ontsnapten, ging het alsnog mis. Ié greep tijdens een sprintduel plotseling naar zijn hamstring en moest Jean-Pierre Nsame laten gaan: de bal belandde via via voor de voeten van invaller Marvin Spielmann, die voor 1-1 tekende.

Met Marcos Senesi als invaller voor Ié was het een kwestie van overleven tijdens het slotkwartier. Enkele hachelijke situaties voor het doel van Kenneth Vermeer bleven echter zonder gevolgen en Nicolai Jörgensen legde het aan de andere kant meerdere malen af tegen zijn bewakers. Spielmann leek vlak voor tijd nog de verre hoek te vinden met een schuiver en ook Jörgensen kreeg nog een dot van een kans in de extra tijd, maar de 1-1 bleef op de borden.

Ondanks het puntenverlies is Feyenoord nog niet kansloos voor Europese overwintering. Rangers FC won verrassend van FC Porto en staat samen met Young Boys bovenaan de poule, met drie punten voorsprong op Feyenoord. Op donderdag 28 november zal de ploeg van Advocaat dus thuis móéten winnen van de Schotten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws