Wisselende reacties voor Dest: 'Is hun probleem, ik bepaal zelf wat ik doe'

Wisselende reacties voor Dest: 'Is hun probleem, ik bepaal zelf wat ik doe'

Gepubliceerd: vrijdag 8 november 2019 om 16:22vr 08-11-2019 om 16:22

Sergiño Dest heeft zijn keuze tussen Nederland en de Verenigde Staten met zijn hart gemaakt, benadrukt hij in gesprek met Bleacher Report. De Ajax-back hakte onlangs de knoop door en koos voor een interlandcarrière namens Team USA.

Die beslissing leverde wisselende reacties op. "Sommige mensen zeiden dat ik dom was, anderen konden er juist waardering voor opbrengen. Maar het is mijn beslissing, weet je? Ik bepaal wat ik doe met mijn leven. En als mensen het daar niet mee eens zijn, is dat hun probleem", aldus de negentienjarige vleugelverdediger.

Dest kreeg van vrienden en familie het advies om zijn hart te volgen en deed dat ook: een interlandcarrière namens de VS was het gevolg. "Ik zei tegen mezelf dat Amerika de beste beslissing zou zijn. Ik speelde al mijn jeugdinterlands in de VS, zij hebben altijd in mij geloofd, ook tijdens moeilijke tijden." De jonge verdediger voorziet een mooie sportieve toekomst voor Team USA: een nieuwe generatie, met Christian Pulisic (Chelsea) als grote blikvanger, klopt aan de deur. "Alle jonge spelers hebben zich goed ontwikkeld. En we zullen binnenkort een mooi team hebben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws