Ihattaren vergeleken met ploeggenoot: 'Nu zitten ze samen bij selectie, hoe mooi'

Ihattaren vergeleken met ploeggenoot: 'Nu zitten ze samen bij selectie, hoe mooi'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 10:21za 09-11-2019 om 10:21

Laatste update: zaterdag 9 november 2019 om 10:28za 09-11-2019 om 10:28

Mohamed Ihattaren begon zijn voetbalcarrière in de jeugd bij SV Houten, waar men al snel in de gaten kreeg wat voor uitzonderlijk talent hij was. Ihattaren vertrok naar PSV en maakte vorige week de keuze voor het Nederlands elftal. 

"Op verzoek van Mohamed schoot ik voor hem altijd de bal omhoog. Hij nam die dan direct vanuit de lucht aan en legde de bal in één keer dood met zijn voet. Terwijl 99 van de 100 kinderen die bal eerst 100 keer laten stuiteren. Echt bizar. Zó'n talent op die leeftijd, dat is uitzonderlijk hoor", begint Jacques Schagen, de trainer van Ihattaren bij SV Houten tegen het Algemeen Dagblad. "We noemden hem toen al Afellay, omdat hij in zijn spel zo op die andere Utrechtse voetballer leek. Nu zitten ze samen bij de selectie van PSV. Mooi is dat."

De jonge voetballer koos vorige week voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat hij voor Oranje zou gaan", vervolgt Schagen. "Dat bijzondere talent zien mensen. Daarom heeft hij ook de sympathie van het volk. Niet voor niets stonden de Utrecht-supporters eind vorige maand tijdens de wedstrijd in Galgenwaard stil bij het overlijden van zijn vader. Hij is echt een jongen uit Utrecht. Het zou mooi zijn als Mootje net zo'n carrière krijgt als die andere Utrechter: Wesley Sneijder."

Op de voetbalveldjes in zijn oude woonplaats zijn ze ook blij met de keuze van Ihattaren voor Nederland. "Want Oranje heeft een beter team. Dat had Ziyech van Ajax ook moeten doen", klinkt het.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws