Wouters maakte overstap van Utrecht naar Ajax: 'Kreeg zelfs klap in m'n gezicht'

Wouters maakte overstap van Utrecht naar Ajax: 'Kreeg zelfs klap in m'n gezicht'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 10:37za 09-11-2019 om 10:37

Ajax neemt het zondag in de Johan Cruijff ArenA op tegen FC Utrecht. Jan Wouters kent de rivaliteit tussen de beide teams als geen ander. Zo maakte hij de overstap van FC Utrecht naar Ajax en was hij bij beide teams hoofdtrainer.

De middenvelder maakte de overstap van FC Utrecht naar Ajax tijdens zijn carrière. "Toen ik in 1986 van FC Utrecht naar Ajax ging, werd me dat niet in dank afgenomen in de stad. Ik kreeg heel wat naar mijn hoofd", vertelt Wouters tegen De Telegraaf. "En bij het uitgaan in Utrecht heb ik toen zelfs een keer een klap in mijn gezicht gekregen. De dader was er snel vandoor..."

"In die tijd werd het rivaliteitsgevoel er ook echt ingepompt. Waar dat vandaan kwam? We speelden toen altijd wel aardig tegen Ajax, maar verloren negen van de tien keer. In onze ogen won Ajax altijd met geluk, wat natuurlijk niet zo was, maar dat versterkte wel het gevoel van rivaliteit."

Hoofdtrainer
Wouters was ook bij allebei de clubs hoofdtrainer. "Ajax was mijn eerste club als hoofdtrainer. Ik was net twee jaar gestopt als speler, had het tweede van Ajax onder mijn hoede gehad en toen kwam dit al op mijn pad. Ik ging zonder enige ervaring bij een topclub aan de slag. Maar ik kon dat toen nog niet aan. Het was veel te vroeg. Ik had het nog niet in mijn vingers om met alles om te gaan wat er op je af komt. Achteraf had ik het anders op moeten bouwen, maar als je de kans krijgt om hoofdtrainer van Ajax te worden, zeg je ook geen nee."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws