Van de Beek: Belangrijke spelers voor ons, maar die moeten we op kunnen vangen

Van de Beek: "Belangrijke spelers voor ons, maar die moeten we op kunnen vangen"

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 15:52za 09-11-2019 om 15:52

Donny van de Beek baalt ervan dat Ajax tegen OSC Lille geen beroep kan doen op Daley Blind en Joël Veltman, maar heeft er vertrouwen in dat hun vervangers er zullen staan. Het duo kreeg in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea rood en mist daardoor de volgende wedstrijd in het kampioenenbal.

"Dat zijn belangrijke spelers voor ons, maar die moeten we op kunnen vangen", vertelt Van de Beek bij Inside Ajax op Ziggo Sport. "Ik denk zeker dat we de kwaliteiten hebben en dat de jongens op zullen staan. We staan nog steeds bovenaan, dus wat dat betreft hebben we het in eigen hand. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. De volgende wedstrijd moeten we gewoon winnen. Dat gaan we gewoon doen, daar gaan we vanuit."

Ajax moet het in Lille ook doen zonder David Neres, die tot na de winterstop is uitgeschakeld. "Zeker. Het is heel vervelend. Hij kwam er de laatste weken steeds meer bij en deed het goed. Het is voor ons een heel fijne speler. Het is sneu dat zoiets gebeurt. Voor hem, maar ook voor ons als team."

Ajax komt in uitwedstrijden in de Champions League vaak beter voor de dag dan in uitwedstrijden in de Eredivisie. "Ik wil niet zeggen dat het onderschatting is, maar in de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle begonnen we heel goed. Toen werd het al snel 0-3, maar maakten we het onszelf onnodig lastig door verslapping of wat dan ook. Dat mogen we niet meer toestaan."

"We zijn er een paar keer mee weggekomen, maar het kan ook zo zijn dat het net de verkeerde kant opvalt. We moeten dat meer laten zien. Het is een heel andere sfeer, dat is nou eenmaal zo. Ik vind dat we professioneel genoeg moeten zijn en scherp moeten zijn", zegt Van de Beek.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Ajax door?

(1657 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws