Van Bommel koos in Linz voor Catic, Bruggink verbaasd: 'Passeert drie anderen'

Van Bommel koos in Linz voor Catic, Bruggink verbaasd: 'Passeert drie anderen'

Gepubliceerd: zaterdag 9 november 2019 om 18:50za 09-11-2019 om 18:50

Arnold Bruggink begrijpt niet dat Mark van Bommel tegen LASK Linz voor talent Amar Catic koos als invaller. Daarmee geeft trainer Mark van Bommel een signaal af aan de andere reservespelers, waaronder Gastón Pereiro, zegt de analist. PSV verloor donderdag met 4-1 van LASK.

"Wat ik opvallend is de wissel van Catic", zegt Bruggink bij De Eretribune op FOX Sports. "Het is een redelijke speler, geen buitensporig talent. Maar het gaat er meer om wat je doet met andere jongens in de selectie wanneer je deze jongen brengt."

"Je hoeft niet uit te leggen wat je van Mitroglou en Thomas vindt. Pereiro zat op de tribune. De jongens op het veld denken ook: wat gebeurt hier? Het gaat in mijn ogen om een selectie kneden. Wat doe je daarmee wanneer je een speler die twee maanden geblesseerd is geweest en één wedstrijd in Jong PSV heeft gespeeld als eerste in laat vallen?"

"Hij passeert daarmee drie andere jongens die denken: oke, de situatie is voor mij wel duidelijk. Catic is twee maanden geblesseerd geweest aan zijn schouder en heeft twee maanden niet gespeeld. Pereiro zit al vier jaar bij PSV en heeft tien doelpunten per seizoen gemaakt", zegt Bruggink, die de waarde van Pereiro benadrukt.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Bruggink?

(2709 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws