'Het wordt wel eens gedacht, maar Erik ten Hag is totaal geen hork'

'Het wordt wel eens gedacht, maar Erik ten Hag is totaal geen hork'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 09:48zo 10-11-2019 om 09:48

Laatste update: zondag 10 november 2019 om 09:56zo 10-11-2019 om 09:56

Erik ten Hag neemt het zondag met Ajax op tegen zijn oude club FC Utrecht. Frans van Seumeren, eigenaar van de Domstedelingen, is in gesprek met de NOS nog altijd zeer te spreken over de kwaliteiten van de succesvolle trainer.

Onder Ten Hag bestormde FC Utrecht de subtop van de Eredivisie met een vijfde en vierde plaats. Bovendien stond de club in de finale van de KNVB Beker. Toch moest Van Seumeren lijdzaam toezien hoe de oefenmeester halverwege het seizoen 2017/'18 naar Ajax vertrok. "Ik vond het heel erg jammer dat hij wegging. Erik is verreweg de beste trainer die we hebben gehad", zegt hij.

Ten Hag had in zijn contract in De Galgenwaard een clausule waarin stond dat hij mocht vertrekken als hij 'zich duidelijk kon verbeteren'. "Maar in het contract stond aan het eind van het seizoen. Dat hij toch vertrok, vond ik wel erg jammer", aldus Van Seumeren. "Ik kon het persoonlijk ook heel goed met Erik vinden. We voelden elkaar goed aan, het klikte. Er wordt weleens gedacht dat hij een hork is, maar dat is hij totaal niet. Dat is een volledige misvatting."

FC Utrecht eindigde de afgelopen seizoenen als vijfde, vierde, vijfde en zesde, maar het doel van de eigenaar is de top-drie. "Die ambitie hebben wij zeker."

Poll

Wat gaat het worden tussen Ajax en FC Utrecht?

(4341 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws