Opvallende wissel pakt goed uit voor Juve: vervanger van Ronaldo wordt matchwinner

Opvallende wissel pakt goed uit voor Juve: vervanger van Ronaldo wordt matchwinner

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 22:38zo 10-11-2019 om 22:38

Juventus heeft een even moeizame als belangrijke overwinning geboekt op AC Milan. De Oude Dame kwam lang niet tot scoren, maar invaller Paulo Dybala bracht een kwartier voor tijd verlossing voor de ploeg van Matthijs de Ligt: 1-0. Verrassend genoeg kwam Dybala in de ploeg voor Cristiano Ronaldo.

De ploeg uit Turijn dacht een eenvoudige avond tegemoet te gaan tegen het ploeterende Milan, dat nog altijd in de middenmoot van de Serie A terug te vinden is. Niets was minder waar, want de Rossoneri gaven de regerend kampioen prima tegenstand. In de eerste helft kreeg het bezoek via Krzysztof Piatek en Theo Hernandez zelfs de beste kansen, maar Juve-goalie Wojciech Sczeszny kon zich onderscheiden.

De normaal gesproken zo gevaarlijke aanval van Juventus was nergens te bekennen in het eerste bedrijf en ook na rust konden ze weinig potten breken. Toch was de ingreep van trainer Maurizio Sarri een gewaagde: hij koos ervoor om sterspeler Cristiano Ronaldo naar de kant te halen ten faveure van Paulo Dybala. Uiteindelijk bleek dat toch een gouden wissel. De Argentijn schoot een kwartier voor tijd knap raak en hielp Juve daarmee over het dode punt heen.

Milan beukte in de slotfase nog op de Turijnse poort en streed voor een verdiend resultaat, maar de Oude Dame hield de punten binnenboord. Daarmee is Juventus, waar Matthijs de Ligt negentig minuten speelde, weer koploper in de Italiaanse Serie A. Internazionale mocht daar een dag van genieten, maar staat nu weer tweede.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws