Update: KNVB seponeert rode kaart Spierings na gang naar Zeist

Update: KNVB seponeert rode kaart Spierings na gang naar Zeist

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 16:42ma 11-11-2019 om 16:42

Laatste update: vrijdag 15 november 2019 om 12:05vr 15-11-2019 om 12:05

RKC Waalwijk gaat in beroep tegen de straf die de KNVB oplegde aan Stijn Spierings na zijn directe rode kaart tegen Feyenoord. De middenvelder kreeg in de slotfase een gele kaart vanwege protesteren en tikte die per ongeluk uit de hand van scheidsrechter Danny Makkelie, die vervolgens een directe rode kaart trok.

RKC heeft beroep aangetekend tegen het schikkingsvoorstel van de KNVB, zo meldt de club op de eigen site. Spierings moet sowieso één wedstrijd missen vanwege de gele kaart omdat het zijn vierde was van dit seizoen en er nog een kaart van vorig seizoen open stond. Naar aanleiding van de directe rode kaart die volgde legde de KNVB hem één extra wedstrijd schorsing op, maar daar is RKC het niet mee eens.

RKC meldt dat het niet de bedoeling van de middenvelder was om de gele kaart uit de handen van Makkelie te slaan en was er sprake van 'een actie zonder enige opzet'. Spierings moet door de gele kaart sowieso de wedstrijd tegen FC Emmen aan zich voorbij laten gaan, maar de club uit Waalwijk hoopt daarna gewoon weer over de speler te beschikken.

Update: De rode kaart van Stijn Spierings in het competitieduel tussen Feyenoord en RKC Waalwijk (3-2) is omgezet in een voorwaardelijke straf. Dat meldt RKC vrijdag. De middenvelder, algemeen directeur Frank van Mosselveld en teammanager Sander van den Anker waren donderdag in Zeist om de straf aan te vechten - met succes. Spierings is wel geschorst voor het eerstvolgende duel met FC Emmen, omdat hij tegen Feyenoord zijn vijfde gele kaart van het seizoen kreeg.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet de KNVB de straf voor Spierings terugdraaien?

(3092 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws