Discussie over Oranje-selectie: 'Onterecht dat hij hem over hoofd heeft gezien'

Discussie over Oranje-selectie: 'Onterecht dat hij hem over hoofd heeft gezien'

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 18:15ma 11-11-2019 om 18:15

Laatste update: maandag 11 november 2019 om 18:46ma 11-11-2019 om 18:46

In de voetbalpodcast van de NOS wordt de veelbesproken situatie rond PSV-doelman Jeroen Zoet behandeld. Zoet kreeg vrijdag te horen dat hij tegen Willem ll niet zou keepen en mocht zelfs niet op de bank zitten, zo bleek vlak voor de aftrap. Hij was derde keeper in Tilburg.

"Om een keeper in één keer keihard te laten vallen als hij een keer niet keept in PSV 1, ik had het raar gevonden als Koeman nou meteen had gezegd: dan hoef ik jou ook niet meer te zien", zegt commentator Frank Snoeks. "Ik vind het wel onterecht dat hij Bizot over het hoofd heeft gezien. Het gaat wat mij betreft tussen Cillessen en Bizot." Uiteindelijk werd de AZ-keeper alsnog geselecteerd na de afmelding van Kenneth Vermeer.

Ook de spitspositie komt ter sprake. Nu Memphis Depay geblesseerd is zijn er meerdere kandidaten die het van hem over kunnen nemen. "Myron Boadu, Wout Weghorst, Luuk de Jong en Ryan Babel kunnen daar alle vier spelen. Ik vind dat hij voor Weghorst moet kiezen, die goed presteert in een topcompetitie", aldus Arman Avsaroglu. "De Jong is zijn pinchhitter en voor Boadu is het nog te vroeg."

Arno Vermeulen denkt juist dat bondscoach Ronald Koeman kiest voor Luuk de Jong. "Die heeft al wel wat voor Koeman opgeleverd. Met Babel en Quincy Promes aan de zijkanten staat er dan een ervaren voorhoede", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws