Padt indirect betrokken bij incident in uitgaansleven: Hier kon ik niks aan doen

Padt indirect betrokken bij incident in uitgaansleven: "Hier kon ik niks aan doen"

Gepubliceerd: maandag 11 november 2019 om 21:16ma 11-11-2019 om 21:16

Een groep van vijftien FC Groningen-supporters is maandagochtend in gesprek gegaan met Sergio Padt. De doelman van Groningen was zaterdagavond indirect betrokken bij een incident in het uitgaansleven. Dat meldt RTV Noord.

De fans van Groningen waren boos omdat een buurtgenoot van Padt iemand heeft geslagen. De doelman was er zelf niet bij betrokken. Hij stond op afstand. De groep fans wilde via Padt de contactgegevens van de buurtgenoot achterhalen en meldde zich maandagochtend bij het trainingscomplex. Zij gingen samen met Padt, trainer Danny Buijs en technisch directeur Mark-Jan Fledderus naar binnen. Het gesprek duurde ongeveer een kwartier.

Padt benadrukt in gesprek met RTV Noord dat hij weinig met de situatie te maken had, maar dat hij de man die geslagen heeft wel kent. "Om even exact te zijn. Ik was met mijn zwager de overwinning op Vitesse aan het vieren in de Stad. Daar kwam ik ook wat buurtgenoten uit Kropswolde tegen en een groepje supporters."

"Er werden die avond al best veel negatieve dingen naar me geroepen, maar dat negeerde ik en ben doorgelopen. Vervolgens werd ik teruggeroepen door wat mensen die zeiden dat er iets gebeurd was."

De buurtgenoot is geen vriend van Padt, zegt de doelman. Ook was hij niet met hem in de stad. "Als ik betrokken was geweest bij het incident, dan had ik ze met angst te woord gestaan. Maar dat was niet het geval. Natuurlijk wil ik niet in zulke situaties komen, maar hier kon ik niks aan doen, dat heeft die groep supporters vanochtend bevestigd tijdens het gesprek."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws