Boadu 'doet alles' voor EK: Zou mooi zijn: Calvin en ik sámen met Depay voorin

Boadu 'doet alles' voor EK: "Zou mooi zijn: Calvin en ik sámen met Depay voorin"

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 08:40di 12-11-2019 om 08:40

Myron Boadu maakte pas een maand geleden zijn debuut voor Jong Oranje, maar maakt nu al deel uit van het 'grote' Oranje. De achttienjarige spits van AZ erkent dat het snel gaat met zijn carrière.

"Ik had niet verwacht dat het zó snel zou gaan", zegt Boadu, die zich met ploeggenoot Calvin Stengs in Zeist meldde, tegen De Telegraaf. "Ik ben hartstikke trots dat Calvin en ik erbij zitten. Voor Oranje uitkomen, dat is één van de mooiste dingen die er is. Het kan een leuke week worden, ook omdat Oranje zich kan plaatsen voor het EK."

Boadu had naar eigen zeggen 'geen moment' rekening gehouden met een uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman. "Ik hoorde pas na de wedstrijd tegen Astana dat Memphis Depay geblesseerd was. Zelfs toen dacht ik niet: misschien zit ik erbij. Dat kwam gewoon niet eens in mij op." Hij hoopt dat Memphis op tijd fit is. "Het zou mooi zijn: Calvin en ik sámen met Depay voorin."

Boadu beseft dat hij moet knokken voor zijn plek bij het Nederlands elftal. "Dan hoop ik in maart weer geselecteerd te worden én, als alles goed is, mee te gaan naar het EK. Daar ga ik alles aan doen." Verbeterpunten ziet hij nog genoeg. "Ik had op dit moment zeker topscorer kunnen en moeten zijn. Van de Eredivisie en de Europa League. Het rendement moet omhoog."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Boadu de logische vervanger van Memphis in de spits bij Oranje?

(3544 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws