Ik drink zelf niet veel, maar ik doe gewoon net alsof ik dronken ben

"Ik drink zelf niet veel, maar ik doe gewoon net alsof ik dronken ben"

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 15:43di 12-11-2019 om 15:43

Kelvin Leerdam was zondag het stralende middelpunt van het Seattle Sounders-feestje. De club verzekerde zich van zijn tweede Major League Soccer-titel, mede doordat Leerdam de score opende tijdens de finalewedstrijd tegen Toronto FC.

De thuisspelende ploeg won uiteindelijk met 3-1 en na afloop kon het feest losbarsten in het noordwesten van de Verenigde Staten. "De mensen waren zó blij. De hele stad stond achter ons. Er ging genoeg alcohol in", verzekerde Leerdam in gesprek met De Telegraaf. De voormalig rechtsback van Feyenoord en Vitesse kon zichzelf echter in de hand houden. "Ik drink zelf niet veel, maar ik doe gewoon net alsof ik dronken ben."

De meeste internationals van de kersverse kampioen moesten zich ook inhouden, aangezien de interlandperiode alweer voor de deur staat. Leerdam en de zijnen hebben hier al vaak 'last' van gehad, aangezien de Amerikaanse competitie meestal doorloopt tijdens interlandperiodes. "We zijn de club met de meeste internationals in de competitie. Met die wetenschap is het des te knapper dat we tweede werden in de westelijke competitie, omdat we die internationals af en toe ook moesten missen."

Tijdens de finale was iedereen beschikbaar, maar hield het niveau niet over. Leerdam maalde er echter niet om. "Binnenkort weet iedereen alleen nog wie er kampioen is geworden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws