Vitesse en opleider na anderhalf jaar uit elkaar: Mijn ambities reiken verder

Vitesse en opleider na anderhalf jaar uit elkaar: "Mijn ambities reiken verder"

Gepubliceerd: dinsdag 12 november 2019 om 17:26di 12-11-2019 om 17:26

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 18:00di 18-02-2020 om 18:00

Vitesse neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Aloys Wijnker. De hoofd jeugdopleidingen, in het verleden verantwoordelijk voor de jeugdafdelingen van AZ en de Amerikaanse bond, was pas sinds december 2018 in dienst getreden.

De Noord-Hollander staat nog tot het einde van het seizoen onder contract, maar gaf in een eerder stadium al aan te vertrekken bij de club. Wijnker benadrukt dat hij zich 'bevoorrecht' voelt met zijn huidige functie. "Maar mijn ambities reiken verder", laat hij weten aan de clubsite van de Arnhemmers. "Mijn tijd als Development Academy Director bij de Amerikaanse voetbalbond smaakt naar meer."

Hiermee bedoelt Wijnker dat hij, na jarenlang bezig te zijn geweest met jeugdopleidingen, door wil groeien naar een functie van algemeen of technisch directeur. "Na jarenlange ervaring als Hoofd Jeugdopleiding en na mijn periode in Amerika en bij Vitesse heb ik het gevoel klaar te zijn voor die stap. Tot die tijd werk ik met buitengewoon veel plezier bij Vitesse."

De huidige technisch directeur, Mo Allach, heeft hier alle begrip voor. "Bij Vitesse werken we met mensen die ambities hebben en bezeten zijn van hun vak. Daarom begrijpen we volledig dat Aloys zijn ambities wil najagen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws