Oranje is na zes duels nog foutloos en heeft EK-ticket bijna binnen

12-11-2019 21:50 Laatste update: 22:05
66

Kwalificatie voor het EK in 2021 kan het Nederlands dameselftal bijna niet meer ontgaan. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman won dinsdagavond met 4-1 van Slovenië en is na zes duels nog altijd foutloos. Slovenië heeft na vijf duels zes punten, maar moet nog wel een duel extra spelen. Rusland staat tweede met drie wedstrijden minder gespeeld.

Oranje leefde zeer ontspannen toe naar de wedstrijd in het bijna uitverkochte Gelredome. Afgelopen vrijdag wonnen de Leeuwinnen al met 0-8 (!) van Turkije. Winnen van Slovenië ging in eerste instantie niet zo makkelijk. De Slovenen kwamen na een half uur spelen op voorsprong door Kaja Erzen. Daar ging een communicatiefout tussen Dominique Bloodworth en Sari van Veenendaal aan vooraf.

Aanvoerder Sherida Spitse zette Oranje vanaf de strafschopstip weer op gelijke hoogte. Kort na de rust werd Vivianne Miedema omver gebeukt in het strafschopgebied, waardoor Spitse opnieuw aan mocht leggen voor een penalty. Ze faalde wederom niet. Na de 3-1 van Miedema kort daarna was de wedstrijd zo goed als zeker gespeeld.

Slovenië vormde geen bedreiging meer en kreeg twintig minuten voor tijd ook nog de 4-1 van Miedema tegen. Het schot op de lat van Jackie Groenen had een beter lot verdiend.