Strootman goudeerlijk: 'Het is misschien raar dat ik het zeg, maar het is wel zo'

Strootman goudeerlijk: 'Het is misschien raar dat ik het zeg, maar het is wel zo'

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 11:46wo 13-11-2019 om 11:46

Het Nederlands elftal heeft de afgelopen twee jaar een grote groei doorgemaakt. Dat constateert Kevin Strootman in gesprek met VoetbalPrimeur. Zelf behoort hij niet meer tot de eerste elf.

Bennett van Fessem
ZEIST

"We werken nu veel meer met een vaste groep", wijst Strootman één van de oorzaken van de Oranje-opmars aan. "En we hebben nu gewoon meer kwaliteiten, dat denk ik echt. Nu spelen de jongens bij Liverpool, FC Barcelona, Juventus... Dat zijn de topclubs in de wereld. Die kwaliteit en ervaring nemen ze mee naar het Nederlands elftal."

Ook tegen de andere aanwezige verslaggevers bij de Oranje-training omschrijft Strootman het verschil met een aantal jaar geleden. "Van Dijk is de grootste man in de Premier League, Wijnaldum speelt alles en wint de Champions League en dan heb je nog Frenkie en Matthijs. Het valt of staat met veld op de kwaliteit op het veld. Dat is nu een stuk hoger dan twee jaar geleden."

Rond die tijd had de middenvelder van Olympique Marseille nog een basisplaats. "Ja, het is misschien raar dat ik het zeg, want ik stond toen op het veld en nu niet meer. Maar het is wel zo. Dat zijn de feiten. We kunnen nu de strijd aan met landen als Frankrijk en Duitsland en dat was toen totaal niet het geval."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws