Crimineel bood aan om oud-doelman Chilavert te vermoorden: 'Ben je gek?, vroeg ik'

Crimineel bood aan om oud-doelman Chilavert te vermoorden: 'Ben je gek?, vroeg ik'

13-11-2019 12:48
34

Faustino Asprilla heeft in 1997 indirect het leven van oud-doelman José Luis Chilavert gered, onthult hij 22 jaar na dato. Beiden kregen het tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Paraguay en Colombia met elkaar aan de stok en moesten met rood van het veld af.

Paraguay won uiteindelijk met 2-1 en Asprilla kreeg na terugkeer in het spelershotel een telefoontje uit Colombia: een Colombiaanse crimineel bood aan om huurmoordenaars naar Paraguay te sturen en 'die dikke Chilavert' te vermoorden, onthult Asprilla. "Ben je gek geworden?, vroeg ik", aldus de oud-speler van onder meer Parma en Newcastle United in gesprek met het Colombiaanse Telepacífico. "Dat zou het einde van het voetbal in Colombia zijn geweest. Hij bleef maar aandringen: geef mij alsjeblieft toestemming! Maar ruzies op het veld moeten ook op het veld uitgevochten worden, niet daarbuiten."

Het incident met Asprilla en Chilavert speelde zich drie jaar na de moord op Andrés Escobar af. De centrale verdediger maakte tijdens het WK van 1994 – waarin Asprilla ook van de partij was – een eigen doelpunt en werd bij terugkeer in Colombia doodgeschoten door drugscriminelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s