Stam 'kon niet genieten': 'Jij staat er luchtig in, maar ik had er veel last van'

Stam 'kon niet genieten': 'Jij staat er luchtig in, maar ik had er veel last van'

13-11-2019 20:17 Laatste update: 22:40
27

Jaap Stam vindt het jammer dat hij tijdens zijn actieve carrière niet meer heeft genoten van wat hij gepresteerd heeft. De gewezen verdediger, die onlangs opstapte als trainer van Feyenoord, herinnert zich vooral de mindere momenten van zijn loopbaan nog.

Stam won met Manchester United een krankzinnige Champions League-finale van Bayern München (2-1), maar herinnert zich vooral de verloren finale met AC Milan tegen Liverpool. "Dat zit heel diep", vertelt hij aan Kenneth Perez in De jaren van Perez. "Alles wat met Liverpool te maken had, zeker toen we net verloren hadden, daar wil je niets over horen."

Stam baalt er sowieso van dat hij niet meer heeft kunnen genieten van zijn successen. "Je staat minder stil bij mooie momenten. Ik heb na mijn carrière gezegd dat ik er te weinig van genoten heb, want ik heb veel prijzen gewonnen en ook individuele erkenning gekregen. Met mooie spelers in mooie teams gespeeld. Maar je staat er niet bij stil omdat je alleen maar bezig bent met presteren."

De teleurstellingen in zijn carrière zorgden volgens de voormalig trainer van Feyenoord er soms voor dat negatieve gedachtes de overhand kregen. "Als je zelf een keer slecht speelt blijft dat zo lang in je hoofd zitten.. Bij jou (Perez, red.) valt dat volgens mij wel mee. Jij staat er iets luchtiger in, maar ik had daar wel echt last van."