Oranje-talent Maatsen moest Feyenoord verlaten: 'Eerlijk: ik was in tranen'

Oranje-talent Maatsen moest Feyenoord verlaten: 'Eerlijk: ik was in tranen'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 08:42do 14-11-2019 om 08:42

Debuteren voor het eerste elftal van Chelsea en furore maken op het jeugd-WK in Brazilië: het kan niet op voor de zeventienjarige Ian Maatsen. Helemaal vlekkeloos was de weg naar de top echter niet voor de zeventienjarige verdediger niet: in 2013 moest hij de jeugdopleiding van Feyenoord verlaten.

Het slechte nieuws liet de toen elfjarige Maatsen niet onberoerd. "Ze vonden dat ik geen voetbalbeleving had. Ik zeg je eerlijk: toen was ik echt in tranen. Ik wilde stoppen met voetballen", laat hij zes jaar na dato weten aan de NOS. De broer van RKC-aanvaller Darren Maatsen en ex-prof Dalian Maatsen liet het er echter niet bij zitten. "Ik speelde in die tijd veel op pleintjes en zag ook dat ik hier goed in was, dus kon niet zomaar opgeven. Toen heb ik de draad opgepakt en ging ik in 2013 naar Sparta en twee jaar later naar PSV."

Na drie jaar in Eindhovense dienst stond Chelsea zelfs op de stoep. "Wow, zo snel kan het dus gaan, dacht ik. Achteraf bleek dat Chelsea mij al in mijn Sparta-tijd in de gaten hield." Het betekende wel dat de verdediger afscheid moest nemen van zijn moeder. "Toen ik mijn handtekening had gezet, zei ik: nu zijn het geen grapjes meer, het is serieus. En ik ga u laten zien dat mijn keuze niet verkeerd is."

Dit seizoen mocht hij tijdens de League Cup-wedstrijd tegen Grimsby Town zijn debuut voor de hoofdmacht van Chelsea maken. "Na de wedstrijd schreeuwden de fans mijn naam en wilden ze mijn shirt. Niet te beschrijven." Manager Frank Lampard houdt de ontwikkeling van Maatsen nauwlettend in het oog, ook tijdens het WK in Brazilië. "Hij vraagt hoe het gaat, of ik fit ben, hoe ik het WK ervaar. Dat soort dingen." Na het WK gaat Maatsen weer met Lamps in conclaaf. "Wanneer ik terug in Londen ben, ga ik weer beelden met hem bekijken. Beter advies kan ik niet krijgen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws