'Salaris bij Ajax ligt zo hoog, er zijn maar tien topclubs waar je meer verdient'

'Salaris bij Ajax ligt zo hoog, er zijn maar tien topclubs waar je meer verdient'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 10:22do 14-11-2019 om 10:22

Jeroen Elshoff is er niet zeker van dat Ajax de komende jaren dominant zal zijn in de Eredivisie. De voetbalcommentator van de NOS denkt dat het eventuele vertrek van trainer Erik ten Hag en een paar spelers de Amsterdammers terug zal werpen in hun ontwikkeling.

Nu Ajax lijstaanvoerder is in de Eredivisie met goed voetbal rijst de vraag of de Amsterdammers de komende jaren zullen domineren in de nationale competitie. "Bij Bayern München speelden mensen als Arjen Robben die je daar jarenlang kon vastleggen, maar bij Ajax gaat dat anders", begint Elshoff zijn uitleg in Voetbalpraat op FOX Sports. "Bij Donny van de Beek en Hakim Ziyech blijven andere clubs om de hoek kijken, ondanks dat je ze goed betaalt."

Een eventueel vertrek van die twee sterkhouders en trainer Erik ten Hag zou een slechte zaak kunnen zijn voor Ajax, stelt Elshoff. "Ik ben benieuwd wat er gebeurt als Ten Hag deze zomer wegloopt en er ook een aantal spelers vertrekken. Ik vraag me af of dat geld wat Ajax heeft direct kwaliteit kan terughalen en zorgen dat er weer zo'n geweldig elftal staat. Dat zou ik best knap vinden."

De financiën van Ajax zijn ook onderwerp van gesprek aan tafel. AD-journalist Mikos Gouka denkt niet dat de hoofdstedelingen hoeven te vrezen voor veel vertrekkende spelers. "Het salaris bij Ajax ligt nu zo hoog dat je naar de top tien clubs van de wereld moet om meer te verdienen. Clubs als Sevilla kunnen niet meer bieden dan Ajax."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wordt Ajax de komende jaren probleemloos kampioen in Nederland?

(11486 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws