'Ajax betaalt 2,5 miljoen en haalt Braziliaanse Nederlander naar Amsterdam'

'Ajax betaalt 2,5 miljoen en haalt Braziliaanse Nederlander naar Amsterdam'

Gepubliceerd: donderdag 14 november 2019 om 21:38do 14-11-2019 om 21:38

Laatste update: donderdag 14 november 2019 om 22:39do 14-11-2019 om 22:39

Ajax heeft de Braziliaanse Nederlander Camilo Reijers van Ponte Preta op de korrel. Volgens het Braziliaanse medium Futebol Interior is de kans groot dat de twintigjarige middenvelder in januari de overstap maakt naar Amsterdam.

Naar verluidt betaalt de Eredivisie-kampioen 2,5 miljoen euro voor Camilo, waarmee het vijftig procent van de rechten in handen krijgt. Het talent is dit seizoen een vaste waarde bij Ponte Preta, dat uitkomt op het tweede niveau in Brazilië. In 27 wedstrijden scoorde hij twee keer. Hij kan zowel aanvallend als verdedigend op het middenveld uit de voeten.

Fábio Barrozo, die onlangs de wacht werd aangezet als jeugdcoördinator van de club, verklapt dat Ajax al sinds augustus onderhandelde over een transfer van Camilo. Het tweede bod van 2,5 miljoen zou geaccepteerd zijn, aangezien Ponte Preta dringend om geld verlegen zit. Alleen de recente bestuursovername zou een deal nog in de weg kunnen staan, zo klinkt het.

"Ze vonden Camilo erg goed", laat Barrozo weten over Ajax. "Een bijkomend voordeel is dat hij een Nederlands paspoort heeft. Hij woont in Holambra (een door Nederlandse immigranten gesticht dorp, red.) en komt daar ook vandaan. Het idee was om hem in januari volgend jaar naar Nederland te laten gaan."

Overigens meldt Ponte Preta in een reactie nog geen voorstel te hebben ontvangen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws