Ontgoochelde Van der Veen na deceptie: 'Als je dat ziet, dan huilt je hart'

Ontgoochelde Van der Veen na deceptie: 'Als je dat ziet, dan huilt je hart'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 09:20vr 15-11-2019 om 09:20

Laatste update: vrijdag 15 november 2019 om 10:03vr 15-11-2019 om 10:03

Peter van der Veen is ontgoocheld na de uitschakeling van zijn Oranje Onder-17. Zijn team strandde donderdagavond op de drempel van de WK-finale in Brazilië. Mexico was na strafschoppen te sterk.

Oranje brak een kwartier voor tijd de ban, maar incasseerde vlak voor tijd de gelijkmaker via een discutabele vrije trap. "Er ging geen overtreding aan vooraf, het was een faire tackle van Devyne Rensch, maar daar moet je mee dealen. Dat de scheidsrechter zo'n beslissing neemt, voelt natuurlijk als onrecht, maar er zijn ook momenten geweest dat wij voordeel van de scheidsrechter hebben gehad. Uiteindelijk krijgt iedereen waar hij recht op heeft", zegt Van der Veen tegenover Voetbal International.

Wat volgde was een zinderende strafschoppenserie. Jayden Braaf, Youri Regeer en Mohamed Taabouni misten, waardoor het sprookje eindigde voor Oranje en de tranen vloeiden. "Als je dat ziet, dan huilt je hart", vertelt Van der Veen. Toch neemt de oefenmeester niemand wat kwalijk. "Ik kan nooit boos worden op mensen die hun verantwoordelijkheid nemen."

De oefenmeester geeft aan afgelopen week flink getraind te hebben op het nemen van strafschoppen, maar dat mocht dus niet baten. "Het moment is moeilijk na te bootsen. We hebben er alles aan gedaan: filmpjes hoe je een aanloop neemt, niet meteen als de scheidsrechter fluit, maar op je eigen moment, je blaast de spanning uit en dan neem je hem. Maar vooral de spanning en de vermoeidheid na zo’n wedstrijd kun je niet trainen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws