Trotse Van Dijk kan niet wachten op EK: 'Het wordt tijd, we zijn er klaar voor'

Trotse Van Dijk kan niet wachten op EK: 'Het wordt tijd, we zijn er klaar voor'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 10:05vr 15-11-2019 om 10:05

Laatste update: vrijdag 15 november 2019 om 10:14vr 15-11-2019 om 10:14

Virgil van Dijk is enorm trots op zijn rol binnen het Nederlands elftal. De stopper van Liverpool voelt aan dat andere spelers zich optrekken aan hem en denkt dat die rol perfect bij hem past. Daarnaast kan hij niet wachten om met Oranje actief te zijn op het EK.

"Het gaat wel aardig ja. Bij Oranje ben ik nu één van de spelers aan wie de rest zich optrekt. Ik ben best trots op die rol. Het past ook wel bij me, denk ik. Toen ik net kwam kijken bij Oranje nog niet. Nu wel.'" Van Dijk heeft de volle transformatie van Oranje meegemaakt vanaf het moment dat hij debuteerde tijdens een troosteloze wedstrijd in Kazachstan. "Nee, het was niet altijd even fijn en leuk. Maar toch heeft ook die tijd geholpen om te komen waar we nu allemaal zijn. Ook voor mezelf: als voetballer was het een leerzame tijd" vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Inmiddels gaat het nu enorm voor de wind voor de Liverpool-verdediger. Van Dijk kan niet wachten om met Oranje op het EK uit te komen, na een aantal zeer succesvolle jaren bij Liverpool. "Als we het nu nog niet halen, dan weet ik het ook niet meer. Ik heb twee eindtoernooien gemist, ik kan niet wachten om op dat EK te spelen. Het wordt echt tijd, als team zijn we er klaar voor."

Een punt in Belfast op zaterdagavond is genoeg voor de formatie van Ronald Koeman. Van Dijk probeert te waken voor gemakzucht. "In de Kuip hebben we al gemerkt hoe lastig ze zijn. Destijds werden we een beetje verrast, doordat ze met twee controleurs speelden, van wie eentje puur op Frenkie. Maar ook van Duitsland kunnen we leren, dat het in Belfast ook heel moeilijk heeft gehad, zeker in de openingsfase. Ze zullen ongetwijfeld gaan stormen, voor hun trainer (Michael O'Neill, red.) is het bovendien een afscheid, voordat hij naar Stoke City vertrekt. Dus cadeau gaan we het zeker niet krijgen. Hoeft ook niet. Het is aan ons om deze klus af te maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws