Frenkie de Jong kan niet wachten: Ik heb het daar al weleens over met de jongens

Frenkie de Jong kan niet wachten: "Ik heb het daar al weleens over met de jongens"

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 13:55vr 15-11-2019 om 13:55

Frenkie de Jong kan niet wachten om op het EK te acteren met het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kan zich zaterdag tegen Noord-Ierland plaatsen voor het eerste eindtoernooi sinds 2014.

Het wordt voor De Jong het eerste EK met Oranje. "Ik heb het daar al wel eens over met de jongens die er in 2014 voor het eerst bij waren. Blind, Wijnaldum, Cillessen. Zij zeggen: Een toernooi meemaken helpt heel erg in je ontwikkeling", zegt de middenvelder van FC Barcelona in het Algemeen Dagblad. "Van 2014 weten zij al hoe mooi het kan zijn, toen groeiden ze in het toernooi. Dat moeten we straks als we ons plaatsen weer hebben."

Vijf jaar geleden, toen Oranje er voor het laatst bij was, was De Jong nog een zeventienjarige jeugdspeler van Willem II. "Dé wedstrijd van dat WK in Brazilië? Dan kies ik Nederland - Spanje. Ja, die verkies ik boven de halve finale tegen Argentinië. De verwachtingen vooraf waren niet hoog, Oranje kwam ook nog met 1-0 achter en dan wordt het tegen de regerend wereldkampioen ineens 5-1..."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws