Frenkie de Jong: 'Daar lag de ruimte, maar daar stond ik niet helaas'

Frenkie de Jong: 'Daar lag de ruimte, maar daar stond ik niet helaas'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 23:08za 16-11-2019 om 23:08

Frenkie de Jong wil niet te lang stilstaan bij het moeizame spel van het Nederlands elftal tegen Noord-Ierland. De 22-jarige middenvelder is vooral blij dat Oranje van de partij is op het EK.

"Iedereen was blij natuurlijk, want we hebben al een tijdje geen eindronde gespeeld", zegt De Jong na het 0-0 gelijkspel in Belfast tegen de NOS. Dat het spel niet goed was, is even minder belangrijk, meent hij. "Ik denk dat we niet te kritisch moeten zijn. Maar voor mijn gevoel moeten we wel winnen hier."

"Makkelijk was het niet, anders hadden we wel dik gewonnen. Maar we zijn niet echt in de problemen gekomen", analyseert De Jong. "We brachten zelf te weinig aan de bal. We hebben wel wat mogelijkheden gekregen, maar hadden aanvallend iets meer kunnen doen."

De Jong zelf kwam iets meer aan voetballen toe. Paddy McNair bleek op Windsor Park een iets minder grote plaaggeest. "Ik denk niet dat het minder was. Maar als we er in de eerste fase doorheen voetbalden kwam ik daarna wat vaker aan de bal. Hij bleef wel bij me, maar daardoor krijgen anderen meer ruimte als het goed is."

De Jong had nog wel iets vaker in het stuk voor willen komen. "Vooral aan de rechterkant hadden we een overtal, maar daar stond ik niet helaas. Ik ben minder aan de bal gekomen dan normaal. Dat is jammer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws