Koeman: 'Dat is ons land en kun je niet veranderen, maar het stoort mij wel eens'

Koeman: 'Dat is ons land en kun je niet veranderen, maar het stoort mij wel eens'

Gepubliceerd: zaterdag 16 november 2019 om 23:28za 16-11-2019 om 23:28

Bondscoach Ronald Koeman is bijzonder tevreden met de plaatsing voor het EK. Dat het spel van het Nederlands elftal niet onuitwisbaar was tegen Noord-Ierland (0-0), vindt hij niet belangrijk.

"Ik ben blij en trots op het team", zegt Koeman tegen de NOS. "Dan vind ik dat je de wedstrijd van vanavond mag vergeten. Ik heb de wedstrijd gezien die je verwacht. Zij stormen vanaf het begin en wij hadden gelijk dat moment met Jasper. Dan geef je ze wel heel veel vertrouwen. Maar er zijn uiteindelijk twee momenten geweest, voor de rest niet. Dus dat moeten we niet overdrijven."

Koeman stelt dat Oranje aanvallend meer had kunnen brengen, maar hij noemt plaatsing het belangrijkste. De kritiek vindt hij wel eens onterecht. "Wij zijn wel een landje dat eerst de boel afbreekt en dan zijn we ineens heel blij. Maar als we één of twee keer wat minder spelen, zijn we ineens weer geen favoriet. Dat is ons land en dat kun je niet veranderen. Ik stoor mij daar wel eens aan. We gaan een geweldig toernooi tegemoet en daar gaan we van genieten."

Koeman erkent evenwel dat hij kritisch naar het spel kijkt. "In de laatste minuten koos ik wel echt voor de 0-0, daarom bracht ik met Aké een extra kopper. Wij willen als ploeg ook altijd meer en beter, maar we hebben wel een geweldig resultaat behaald door ons te plaatsen voor het EK. Ik wil ook gewoon zeggen dat het fantastisch is dat we ons geplaatst hebben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws