Oranje had het lastig tegen Noord-Ierland: 'Ze wilden dat hij het spel ging maken'

Oranje had het lastig tegen Noord-Ierland: 'Ze wilden dat hij het spel ging maken'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 08:17zo 17-11-2019 om 08:17

Virgil van Dijk wilde na afloop van de wedstrijd tegen Noord-Ierland niet te lang stilstaan bij het 0-0 gelijke spel. Nederland is geplaatst voor het EK van 2020 en dat is volgens de verdediger het belangrijkste.

"We gaan nu naar een eindtoernooi en dat is het belangrijkste", begint de verdediger na de wedstrijd tegen de NOS. "We stonden verdedigend wel goed, denk ik. Uiteindelijk hebben we de klus geklaard, het maakt niet uit hoe. We gaan naar het EK en daar kunnen we ons nu lekker op gaan voorbereiden."

Toen het na 75 minuten nog 0-0 stond nam Oranje niet al te veel risico's meer. "Vooral het laatste kwartier gingen ze wat directer spelen en hoopten ze op vrije trappen en corners", vervolgt Van Dijk. "Dan moet je heel sterk blijven en bij vlagen hebben we dat heel goed gedaan. Ik denk dat we iets beter de bal konden houden en onze kansen af hadden moeten maken. In balbezit zetten ze Matthijs valt, ze wilden dat hij het spel ging maken. Dat hadden we iets beter kunnen doen. Maar we gaan naar het EK."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws