'Een mannenteam? Ik zou er wel over nadenken, maar zit nu bij de Oranje Vrouwen'

'Een mannenteam? Ik zou er wel over nadenken, maar zit nu bij de Oranje Vrouwen'

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 12:23zo 17-11-2019 om 12:23

Sarina Wiegman staat open voor een mannenteam, mocht die kans zich aandienen. Momenteel zit de bondscoach prima op haar plek bij de Oranje Vrouwen. Wiegman is al vaker gelinkt aan een Eredivisie-club.

"Ik zou er wel over nadenken, maar ik zit nu bij de Oranje Vrouwen", vertelt ze bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Daar heb ik het heel erg naar m'n zin en wil ik voorlopig nog even blijven. Op het moment dat zo'n situatie zich aandient zou ik het overwegen, want ik wil heel graag in het voetbal blijven werken."

Wiegman weet niet of ze haar manier van trainen aan zou passen wanneer ze voor een mannengroep zou staan. "Dat weet ik niet. Het gaat om voetbal. Als coach ben je manager. Mijn passie ligt nu bij de vrouwen, maar het blijft wel voetbal."

"De dynamiek van een vrouwengroep is anders dan van een mannengroep. Het verschil? Mannen kunnen 'klootzak' tegen elkaar zeggen en vervolgens een biertje met elkaar drinken. Bij vrouwen blijft het veel langer hangen en moet je echt met elkaar in gesprek om het uit te spreken."

Wiegman laat weten dat ze met de KNVB in gesprek is om haar contract te verlengen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wiegman bij de mannen: zie jij het gebeuren?

(735 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws