Oranje besluit WK alsnog zonder eremetaal: PSG-talent Kalimuendo grote kwelgeest

Oranje besluit WK alsnog zonder eremetaal: PSG-talent Kalimuendo grote kwelgeest

Gepubliceerd: zondag 17 november 2019 om 20:48zo 17-11-2019 om 20:48

De Oranje-talenten van Peter van der Veen hebben het jeugd-WK in Brazilië afgesloten als nummer vier. Drie dagen na de verloren penaltyreeks in de halve finale tegen Mexico bleek Arnaud Kalimuendo de grote kwelgeest tijdens de kleine finale tegen Frankrijk.

Bondscoach Peter van der Veen kon weer beschikken over Liverpool-verdediger Ki-Jana Hoever, die Steven van der Sloot verving als rechtsback. Aanvoerder Kenneth Taylor nam de plek van Melayro Bogarde over, verder veranderde Van der Veen niets aan zijn basisopstelling. De start van Oranje was hoopvol: na een kwartier vond Taylor de ruimte achter de laatste lijn van Frankrijk en liftte Mohamed Taabouni de bal over de uitgekomen sluitpost Darren Lima Semedo heen.

Heel lang kon Oranje echter niet genieten van de vroege openingstreffer. Kalimuendo koos slim positie en kon een voorzet van Melih Altikulac ongehinderd tegen de touwen schieten: 1-1. Het Paris Saint-Germain-talent was ontketend en scoorde na de rust nog een tweede én een derde maal. Eerst stond hij aan het einde van een snelle counter, vervolgens was hij de meest attente toen een inzet van Adil Aouchiche via Calvin Raatsie tegen de lat belandde: 1-2 en 1-3.

Nederland had na de derde treffer van Kalimuendo nog een half uur de tijd om zich terug te vechten, maar kwam de tegenslagen niet meer te boven. De regerend Europees kampioen verloor de eerste twee poulewedstrijden, richtte zich op en stond op de rand van de WK-finale, maar zal zonder eremetaal terug moeten vliegen naar Nederland.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws