Ajax op de stoep bij AZ: 'Ik ben benieuwd naar reactie Eredivisie-leiding'

Ajax op de stoep bij AZ: 'Ik ben benieuwd naar reactie Eredivisie-leiding'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 09:07ma 18-11-2019 om 09:07

Laatste update: maandag 18 november 2019 om 09:16ma 18-11-2019 om 09:16

Het gat tussen AZ en Ajax is niet zo groot als men denkt. Dat stelt Robert Eenhoorn, algemeen directeur van de Alkmaarse club. AZ staat na dertien speelronden op de tweede plek in de Eredivisie, op zes punten van koploper Ajax.

"Ajax speelt heel veel wedstrijden, wij spelen heel veel wedstrijden. Je krijgt met blessures te maken straks. We hebben bij PSV gezien dat het ook best lastig is om dat op te vangen", zegt Eenhoorn bij Studio Voetbal. "Ik denk alleen dat het grote gat waar iedereen het over heeft, wel iets kleiner is dan men denkt."

Een week geleden kwam de relatie tussen Ajax en AZ weer onder spanning te staan, omdat de Amsterdammers - ondanks het herenakkoord - naar AZ-talent Luuk Kluiters hengelen. Eenhoorn wil er niet te veel woorden aan vuilmaken. "Het gaat mij niet zozeer om Ajax. Er is een veranderagenda aangenomen en dan maak je met z’n allen afspraken."

"Aan die afspraken heb je je dan ook te houden", vervolgt Eenhoorn. "Dat Ajax een corporate-instelling heeft en dat men nou denkt van 'als ik alles gekocht heb, heb ik geen concurrentie meer', vind ik op zich niet zo raar. Ik ben veel meer benieuwd hoe de leiding van de Eredivisie hiermee omgaat."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws