'Dan behoor ik in mijn ogen tot de beteren bij Oranje en krijg ik wel een kans'

'Dan behoor ik in mijn ogen tot de beteren bij Oranje en krijg ik wel een kans'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 17:10ma 18-11-2019 om 17:10

Calvin Stengs, Myron Boadu en Mohamed Ihattaren worden een glansrijke carrière toegedicht, maar niet zo lang geleden gold Javairo Dilrosun als het aanvallende talent van het Nederlands elftal. De Hertha BSC-speler ligt niet wakker van de toegenomen concurrentie.

Blessures schopten de plannen van Dilrosun in de war, nadat hij een jaar geleden zijn debuut maakte in Oranje. De 21-jarige vleugelaanvaller hoopt snel weer in beeld te komen bij bondscoach Ronald Koeman. "Ik ben gewoon zelfverzekerd, weet wat ik kan en als ik dát laat zien, denk ik dat ik in mijn ogen tot één van de beteren behoor", zegt hij tegen De Telegraaf.

"Het is heel mooi voor het Nederlands voetbal dat we ons weer geplaatst hebben voor een eindtoernooi. En ja, voor mezelf kijk ik daar ook naar uit. Als ik zo blijf doorgaan en het nog beter doe, dan denk ik wel de kans te krijgen me te laten zien voor het EK", stelt Dilrosun, die in acht Bundesliga-optredens goed was voor drie doelpunten en twee assists.

Dilrosun maakt momenteel deel uit van de selectie van Jong Oranje. De linksbuiten verruilde de jeugdopleiding van Ajax op jonge leeftijd voor Manchester City. In de zomer van 2018 maakte hij de overstap naar Berlijn, waar hij al snel uitgroeide tot Bundesliga-sensatie.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht jij Dilrosun spoedig terug bij Oranje?

(1818 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws