Prominente rol Honda in nieuw systeem Vitesse: 'Hij brengt extra kwaliteit'

Prominente rol Honda in nieuw systeem Vitesse: 'Hij brengt extra kwaliteit'

Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019 om 14:02vr 22-11-2019 om 14:02

Laatste update: vrijdag 22 november 2019 om 14:06vr 22-11-2019 om 14:06

Leonid Slutsky gooit het roer om bij Vitesse. De oefenmeester heeft richting de clash met Sparta Rotterdam van aankomend weekend aangegeven aanvallender te gaan spelen, waarbij nieuweling Keisuke Honda een prominente rol krijgt in de tactiek.

De Arnhemmers verloren al drie wedstrijden op rij en er werd onder de supporters al langere tijd geroepen om aanvallender voetbal. De Russische trainer geeft nu gehoor aan dat verzoek, al zegt hij dat het niks te maken heeft met de mindere resultaten. "We hebben drie wedstrijden op rij verloren, maar er is geen sprake van paniek bij Vitesse. Voor mij als coach is er niets veranderd", vertelt Slutsky tegenover Algemeen Dagblad.

De oefenmeester vervolgt: "Elke volgende wedstrijd is voor mij van levensbelang. Dat is Sparta nu ook. Met Honda krijgen we meer offensieve wapens. Hij brengt extra kwaliteit." De komst van de Japanner in het elftal is niet de enige wijziging die doorgevoerd wordt door Slutsky. Thomas Buitink kan tegen de Rotterdammers rekenen op een basisplaats omdat Jay-Roy Grot verwezen wordt naar de bank. Tim Matavz start in de punt van de aanval, waarbij Slutsky met het aanvallendere systeem hoopt op meer bruikbare voorzetten voor de Sloveen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws