Van Bommel: 'Ook wij stappen dan van het veld en komen niet dezelfde dag terug'

Van Bommel: 'Ook wij stappen dan van het veld en komen niet dezelfde dag terug'

23-11-2019 09:02
58

Mark van Bommel looft Georginio Wijnaldum, die zich op een persconferentie van het Nederlands elftal zeer kritisch uitliet over racisme op de voetbalvelden, en geeft aan dat ook PSV actie zal ondernemen bij racistische geluiden vanaf de tribunes. Dit alles naar aanleiding van het voorval met Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira, die racistisch bejegend werd door een deel van de FC Den Bosch-aanhang.

"Ook wij stappen dan van het veld af. En komen niet meer terug? In ieder geval niet meer op dezelfde dag", laat Van Bommel weten op de persconferentie voor de wedstrijd tegen SC Heeenveen. Van Bommel geeft aan persoonlijk geen racisme mee te hebben gemaakt tijdens zijn actieve carrière, ook niet in Italië. "Maar bij AC Milan heb ik wel met Kevin-Prince Boateng gespeeld. Hij was echt een voorvechter van het uitbannen daarvan, omdat het destijds in Italië wel gebeurde."

"Maar niet bij ons of een wedstrijd waarin ik gespeeld heb. Maar ik begrijp de situatie wel. Dan moet je een statement maken", aldus de coach. PSV speelt zondagmiddag om 14:30 in het eigen Philips Stadion tegen Heerenveen. Donyell Malen en Steven Bergwijn keren terug in de selectie van de Eindhovenaren.